top of page

Top 10 alimente dăunătoare pentru pisica ta

Uneori, iubitorii de animale, din dorința de a-și răsfăța felinele, nu țin cont de recomandările veterinarilor sau pur și simplu nu știu că anumite alimente sunt dăunătoare pentru pisica lor.

Pisicile pe de altă parte sunt niște animale foarte curioase și explorează mediul în care trăiesc folosindu-și toate simțurile, inclusiv cel gustativ.


În acest articol iți vom prezenta o listă cu cele mai periculoase alimente, cum se manifestă o intoxicație și ce e de făcut dacă pisica ta a mâncat un aliment interzis.

Top 10 alimente dăunătoare

1. Ciocolata și cacaoa - se numără printre principalele alimente care provoacă intoxicații la pisici și câini. Ele atacă în principal ficatul animalelor. Ciocolata cu conținut mai mare de cacao este mai periculoasă decât cea cu lapte.

2. Laptele și produsele lactate - sunt greu digerabile și provoacă dureri de stomac.

3. Somonul afumat - din cauza excesului de sare provoacă deshidratarea pisicii și cauzează probleme digestive (colici, vomă, diaree, sete excesivă).

4. Brânzeturile și mezelurile – conțin atât grăsimi în exces cât și diverse substanțe dăunătoare cum ar fi nitrați, nitriți, etc. Ele pot duce la inflamarea pancreasului care la rândul lui declanșează alte probleme de sănătate.

5. Strugurii - atacă rinichii, mai ales în cantități mari.

6. Ceapa și usturoiul - conțin molecule care atacă celulele roșii și cauzează anemii.

7. Carnea crudă, grăsimea - cauzează vomă, diaree și în unele cazuri, pancreatită.

8. Ouăle crude – nu sunt indicate mai ales pentru că pot conține bacterii precum salmonela și E. coli.

9. Ciupercile – cele mai toxice sunt cele aflate în gradină, dar nici cele de cultură nu sunt recomandate.

10. Alcoolul - Chiar și o linguriță de alcool poate provoca afecțiuni grave ale ficatului și creierului


Calculator toxicitate ciocolată - depinde de greutatea animalului și concentrația de cacao Selectați kg = greutatea animalului (câine sau pisică) și gm (cantitatea de mâncare în grame ingerată)

Cum se manifestă o intoxicație?

Printre simptomele care ar trebui să vă îngrijoreze dacă animalul dumneavoastră a mâncat un aliment toxic se numără: agitație, vomă, diaree, dureri abdominale, micțiuni frecvente, respirație urât mirositoare, salivare excesivă, dificultăți la respirație, pupile dilatate și convulsii.


Ce este de făcut?

În primul rând să limitați accesul pisicii la mâncărurile toxice pentru ea. Închideți bine toate dulapurile cu mâncare din bucătărie, închideți întotdeauna ușa de la cămară, nu lăsați resturi de mâncare pe masă și nu vă lăsați copiii nesupravegheați deoarece aceștia, fără să știe că fac rău, dau de multe ori diverse alimente animalelor de companie.

Dacă deja este prea târziu, sfatul nostru este să mergeți la veterinar cât mai repede. Cu cât ajunge pisica la veterinar mai repede, cu atât mai ușor va fi pentru acesta să o trateze și să-i salveze viața!

Dacă ai avut experiențe neplăcute și cu alte alimente, te rugam să ne împărtășești și nouă experiența ta pentru a putea preveni iubitorii de pisici și a reduce numărul victimelor.CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
bottom of page