top of page

"Frământatul" pisicii

Ce este frământatul pisicii?

Există mai multe semnificații pentru gestul făcut de felinele noastre și anume celebrul “frământat”.

Noi, pisicarii, îl denumim în mai multe feluri: „frământatul de cozonaci”, „realizarea biscuiților” sau a „gogoșilor” sau chiar „frământatul aluatului” sau „acupunctură” 😊


Pisicile dezvoltă acest comportament încă de la naștere, iar la maturitate se transformă în pură afecțiune față de noi și de ambianța mediului care le înconjoară.De ce frământă pisicile cu gheruțele?

Acest gest este realizat în momentul în care se simt confortabil, adorate sau pregătite să își așeze locul pentru o repriză de somn.


Conform specialiștilor, pisica realizează această acțiune pentru a-și oferi o stare de bine, aducându-și aminte în acest mod de copilăria timpurie.De asemenea, acest obicei vine la pachet și cu o explicație fiziologică și anume că pernuțele pisicii sunt dotate cu glande de miros aflate la baza gheruțelor, iar această activitate eliberează o secreție olfactivă cu rol major de marcare a teritoriului.


În acest mod blănosul își afirmă autoritatea asupra teritoriului, punându-și amprenta personală unică.Ce putem face dacă pisica distruge haine sau lenjeria în timpul "frământatului"?

În concluzie, venim cu o sugestie pentru activitatea de frământat: asigurarea unei păturici dedicate sau a unui material pufos astfel încât să se poată evita deteriorarea obiectelor personale de vestimentație, lenjerii sau alte locuri unde pisicuța are obiceiul de efectua acest ritual. 😉Comments


CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
bottom of page