top of page

De ce zgârie pisicile mobilierul?

Iubim blănoasele, dar ne e drag și mobilierul. Ce facem când activitatea favorită a pisicii a devenit zgâriatul mobilei?


*photo: Digi Animal World


Ei bine, dacă intenționezi să-ți păstrezi intactă canapeaua cu valoare sentimentală, nu dispera, soluții se găsesc.


DE CE ZGÂRIE PISICILE MOBILIERUL?

Ne crește inima de pisicari când felina familiei e fericită și toarce, când se alintă pe lângă noi sau doar lenevește prin casă și schimbă radical atmosfera. Totuși, știm cu toții că e o provocare să ne dezvățăm blănoasele din a zgâria mobila sau a-și ascuți ghearele în covorul din sufragerie.


E important să ne amintim că zgâriatul și ascuțitul ghearelor face parte din rutina zilnică normală a unei pisici. Chiar dacă ți-a distrus până acum două fotolii, stai liniștit, blănoasa ta nu-ți face în ciudă și nici nu încearcă să îți atragă atenția.


După cum știm deja, unghiile pisicilor cresc continuu. În consecință, zgâriatul este necesar pentru a îndepărta țesutul mort. Și asta nu e tot. Cum pernuțele secretă o substanță unică, pisicile zgârie și pentru a-și marca teritoriul. E simplu de înțeles de ce zgâriatul este un comportament natural, de care pisicile nu vor scăpa niciodată.


Chiar mai mult de atât, pisica zgârie de fericire, zgârie când e stresată, zgârie când își întinde mușchii și tendoanele, zgârie când te așteaptă la ușă și zgârie de entuziasm când în sfârșit ai ajuns acasă. Practic, pisicile zgârie din nenumărate motive. Totuși, cum salvăm mobilierul?


ASCUȚITOAREA DE GHERUȚE, O NECESITATE?

Dacă pisica ta ar putea vorbi, ar spune că da. Jucăriile de zgâriat, sunt cea mai bună modalitate de a ne menține felinele ocupate și canapelele intacte. Cum pisica nu se va opri niciodată din zgâriat, e necesar să-i punem la dispoziție un colțișor în care să-și exerseze talentele.


Când alegem ascuțitoarea de gheare potrivită pentru blănoase, e important să luăm în considerare preferințele lor cât și materialul din care este confecționată, doar materialele naturale și netratate sunt potrivite pentru a fi folosite de animale.

Pisica ta zgârie colțurile canapelei? O ascuțitoare verticală e probabil cea mai bună alegere. Covorul e suprafața ei favorită de ascuțit ghearele? În cazul ăsta, ai șanșe mari de succes cu o ascuțitoare de gheare orizontală, pe care pisica poate continua să se întindă și să-și înfingă ghearele.


Dacă la început pisica ta nu pare nicicum atrasă de noua apariție, cu puțin efort se va obișnui. Presară sau pulverizează extract de iarba mâței și lasă chimia să facă magia.

ÎN FINAL

Pisicile sunt copiii noștri blănoși. Dacă piticilor le cumpărăm jucării, de ce să nu ne facem și felinele fericite? O pisică alintată înseamnă un pisicar fericit iar diminețile sunt mai frumoase când îți sorbi liniștit cafeaua pe canapeaua intactă.Comments


CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
bottom of page