top of page

Este RECOMANDAT sau NU să tundem pisica?

Putem apela la aceste servicii de cosmetizare doar în urma unui sfat avizat.

Conform specialiștilor, tunderea pisicilor se realizează doar în cazuri excepționale precum nevoia unei intervenții chirurgicale sau în momentul în care se formează noduri de blană care nu mai pot fi descâlcite.

Iar aici din nou devine complicat, deoarece adesea pisica trebuie supusă anesteziei în timpul tunsului.

Blana are şi un rol senzorial, ajută pisica să se orienteze în spaţiu, nu are doar un rol de protecţie.


Așadar, tunsul reprezintă un factor de stres major pentru felinele noastre iar pentru ele nu este deloc o activitate benefică.
De avut în vedere:

Oamenii resimt temperatura dintr-o ecuație în care este prezentă umiditatea aerului și din care rezultă un indice de confort termic.

În schimb, felinele au un grad scăzut de simț al umidității, iar în acest caz unei pisici tunse cu siguranță îi va fi frig.

Trebuie să ținem cont de faptul că temperatura normală a corpului pisicii este de 38-39˚C , iar din acest motiv vor tolera mult mai bine o temperatură ridicată în comparație cu noi.Probleme cu năpârlirea și alergia la pisici?

În antichitate, pisicile aveau nevoie să își schimbe blana în funcție de sezon, iar acest lucru s-a intamplat până la domesticirea acestora.

În prezent, corpul blănosului nu mai recepționează acest semnal și deși stau la caldură, ele năpârlesc pe tot parcursul anului.
O soluție la această problemă este periajul zilnic de câteva minute.

Deși avem tendința de a crede că alergia are legătură cu blănița sau cu procesul de năpârlire, aceasta se datorează de fapt proteinelor din salivă si urină.

Recomandări

Știm deja că felinele sunt foarte dedicate igienei personale, însă în cazul părului nedorit trebuie să le venim în ajutor cu un periaj zilnic.

Indiferent de tipul de blană pe care o are pisica noastra, trebuie să avem în vedere periajul regulat, folosind o perie special concepută pentru ele și adaptată în funcție de nevoile individuale.


Dacă respectăm programul de igienă vom avea surpriza plăcută de a avea locuințele mai igienizate și un blănos mai fericit.

Comments


CELE MAI CITITE ARTICOLE
TAGURI
URMĂRIȚI-NE
  • Facebook - CityCats
bottom of page